HypnoBirthing® Zwangerschapscursus

Deze cursus laat jou en je partner inzien
dat het draait om jouw bevalling,
jullie eerste ontmoeting, jouw welkom voor je kindje(s).

In 5 wekelijkse lessen van 2,5uur krijg je samen met je geboortepartner alles aangereikt om jouw warm welkom te creëren. Je leert er:

Kennis over je lichaam, de geboorte en kraamtijd

Vertrouwen in jezelf, je baby(s) en je partner

Om het samen te doen

De controle vastpakken én loslaten

Inzicht in de kracht van je gedachten

Vanuit kennis, kunde én keuzes

Ik neem je mee in de wondere wereld van de geboorte. In de kennis, kunde én de keuzes. Ik laat je zien wat er mogelijk is, zodat JIJ kan kiezen.

 • Je leert in de cursus het geboorteproces begrijpen en dit helpt je met het vormen van realistische verwachtingen voor jouw geboorte.
 • Je ontdekt je eigen kracht en hoe je vanuit vertrouwen deze transformatie naar het ouderschap beleeft.
 • Je doet het samen, deze transformatie. Het is een echte teamprestatie. Jij, je geboortepartner, je baby(s) én je geboorteteam.
 • Je leert waar je invloed op hebt en waar niet en durft hierop te vertrouwen. Je gaat je (nog beter) ontspannen.
 • Je ontwikkelt (nog meer) een realistische positieve mindset, omdat je snapt wat de impact van je brein is op jouw lichaam én dat van je baby(s).

Zodat je niet ‘een welkom’ maar JOUW welkom creëert, vanuit kennis, met vertrouwen en in verbinding met jezelf, je partner en jouw geboorteteam. Ik help jou met het vormgeven van het mooiste welkom voor jezelf, je kindje(s) en je gezin.

In 5 lessen wordt jij de expert van jouw geboorte

Les 1 – Het begin

We bespreken de geschiedenis van baren, de maatschappelijke positie van de vrouw, de medicalisering van de geboortezorg en hoe dit invloed heeft op geboortes hier en nu. We hebben het over je mindset, de werking van je brein en over de instinctieve geboorte (de natuurlijke geboorte). Aan het eind van deze les begrijp je hoe jouw beeld van de bevalling is gevormd én hoe je deze beelden positief kunt beïnvloeden.

samen de bevalling voorbereiden met een zwangerschapscursus

Les 3 Verdieping

Deze les staat in het teken van verdieping. We hebben het over jouw geboortevoorkeuren, speciale omstandigheden en invloeden van buitenaf die een rol kunnen spelen. Aan het eind van deze les kun jij met een concreet plan voor JOUW geboorte in gesprek met jouw geboorteteam. Je weet wat je wilt, welke vragen je wilt stellen, wat je verder uit wilt zoeken en hoe je de vertaalslag maakt naar jouw geboorteplan.

Les 5 Jouw Welkom

Deze les gaat over jouw welkom. We bespreken en oefenen welke bevalhoudingen je kunt kiezen en waarom. Wat je kunt doen als je bevalling vertraagt of rust. En het gaat over jullie gouden uur en het vierde trimester (kraamperiode) en hoe je, je hiervoor kunt voorbereiden. Na deze les heb jij alles wat jij nodig hebt om jouw uniek eigen welkom te creëren vanuit kennis, met vertrouwen en in verbinding met jezelf, je partner, je baby(s) én je geboorteteam.

zwanger koppel

Les 2 – Verbinden

In deze les laat ik je zien dat je nú al ouder bent van het leven in jouw buik en hoe je (nog meer) in verbinding kunt komen met het leven in jouw buik en je partner. Ook bespreken we de rol van jouw geboorteteam en dat het kiezen van de juiste zorgverlener voor jou ontzettend belangrijk is.

zwanger vertrouwen blij

Les 4 – De geboorte

Deze les staat in het teken van het geboorteproces. Hoe jouw lichaam zich voorbereid en hoe je herkent of de bevalling begonnen is. Wat er in jouw lichaam gebeurt en welke rol jou baby(s) hierin heeft. En wat jij juist wel of juist niet nodig hebt tijdens je baring. In deze les bespreken we ook uitgebreid de belangrijke rol van je (geboorte)partner en wat hij/zij kan doen om jouw optimaal te ondersteunen. En dat gaat verder dan weten welke houding of ademhaling handig is!

koppel partners liefde geborgenheid

Voor een krachtig begin van je ouderschap

Na het volgen van de cursus hebben jij en je geboortepartner:

 • Een realistisch beeld en kennis van het geboorteproces (hoe een geboorte verloopt)
 • Helder wat voor jouw belangrijk én realistisch is
 • (meer) Vertrouwen in je lichaam én de beslissingen die je (samen) neemt
 • Kennis van je rechten, je weet wat je van je zorgverlener(s) mag verwachten én zij van jou.
 • Zin in de geboorte!

Wat je nodig hebt

Om deze cursus te volgen heb je behalve jezelf niets nodig.

 • Je hoeft niet bedreven te zijn in zelfhypnose, meditatie, yoga of mindfulness (en dergelijke). Als je dat wel bent, super! Dan zullen sommige elementen voor jouw niet nieuw zijn en vind je in deze cursus een prettige balans tussen ontspanning en kennis verdieping.
 • Je mag ook hartstikke sceptisch zijn over het stukje zelfhypnose (of je (geboorte)partner). In de eerste les neem ik iedereen uitgebreid mee in de wereld van hypnose en neem ik veel – als niet alle – bezwaren weg wanneer ik je laat ervaren wat het is.
 • Ook maakt het niet uit of je al eens bevallen bent, of dat dit je eerste keer is. Voor beiden is deze cursus ontzettend waardevol en ga je met nieuwe inzichten je bevalling tegemoet. Mocht je al eerder een HypnoBirthing cursus gevolgd hebben, kun je ook kiezen voor een verkorte privé cursus op maat.
 • Je bent welkom met en zonder partner. Je partner is je liefdespartner, moeder, vader, vriend, vriendin, wie jij maar bij je bevalling wenst om jou te ondersteunen. Twijfelt juist je (geboorte)partner over de cursus? Vraag hem/haar om de eerste les mee te komen en daarna te beslissen.

Wat je krijgt

Naast een gigantische hoeveelheid informatie, inzicht en vertrouwen in de aanstaande geboorte ontvang je bij deze cursus het Nederlandstalige boek  en werkboek “HypnoBirthing De Mongan Methode”  en meerdere ingesproken ontspanningsscripts om tussen de lessen door te luisteren. Je leert in deze cursus 3 verschillende ademhalingstechnieken  voor de verschillende fasen van de geboorte. En je krijgt meerdere ontspanningstechnieken aangereikt, welke je allemaal kunt gebruiken of je kiest de oefening(en) die bij jou passen.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Waarschijnlijk vergoed je zorgverzekeraar mijn cursus (gedeeltelijk), omdat ik ben aangesloten bij het officiële HypnoBirthing Institute, lid ben van de Nederlandse Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland en België en aangesloten ben bij de Nederlandse beroepscoöperatie Childbirth Educators.  Neem contact op met je zorgverzekeraar of check je polis zodat je weet of je kunt rekenen op een (gedeeltelijke) vergoeding.

Welke cursus kies jij?

Groepscursus

€327,-

Les op vaste dagen en tijden.

Samen met 2-3 andere koppels

Les online of op locatie

HypnoBirthing The Mongan Method

Gebonden werkboek

Ingesproken ontspanningscripts

Verrassing

Privécursus

€447,-

Les waar en wanneer het jou uitkomt.

Samen met je geboortepartner

Les online, op locatie of

Les aan huis (prijs is excl. reiskosten)

HypnoBirthing The Mongan Method

Gebonden werkboek

Ingesproken ontspanningscripts

Verrassing

Herhaling

Prijs op aanvraag (vanaf €197)

 

 

Mocht je al eerder een HypnoBirthing cursus gevolgd hebben, bij mij of een van mijn collega’s aangesloten bij het HypnoBirthing Institute, dan kun je bij mij een privécursus boeken waarbij we samen kijken naar de onderdelen die je opnieuw wilt bespreken. Het aantal lessen, duur en welke informatie aanbod komt is bespreekbaar.

Kun je dit niet betalen maar wil je je wel graag voorbereiden op de geboorte? Stuur een mail naar eva@jouwmaeva.nl.

Beschikbaarheid

Januari – februari

Privé: ruimte voor 2 koppels

1 Groep – 4 donderdagavonden & 1 woensdagavond
Les op: donderdag 12, 19 en woensdag 25 januari & donderdag 2 en 9 februari

Februari – maart

Privé: ruimte voor 2 koppels

1 Groep – 1 woensdagavond & 4 donderdagavonden
Les op: donderdag 16 en woensdag 22 februari & donderdag 2, 9 en 16 maart

Maart – April

Privé: ruimte voor 1 koppel

1 Groep – 5 dinsdagavonden
Les op: dinsdag 7, 14, 21 en 30 maart en 6 april

 

Neem voor de beschikbaarheid van cursussen later in het jaar contact met mij op!

Tijden en locatie

Alle groepslessen zijn van 19:00-21:30 bij de verloskundigenpraktijk Luna in Leusden: Biezenkamp 90, 3831 JA Leusden.

 

Privélessen worden in overleg ingepland. Mogelijkheden zijn weekdagen overdag/avond en zaterdagen.

 

Kan jij (of je partner) niet alle lessen aanwezig zijn? Inhalen (en soms) verzetten van de les is mogelijk in overleg. Neem contact met me op of geef het aan in je aanmelding!

 

Via bovenstaande knop kom je bij jouw aanmeldformulier. Hierin kun je aangeven voor welke cursus je wilt inschrijven en is er ruimte voor opmerkingen of vragen. Verzekerd zijn van jou plek? Wacht niet te lang met inschrijven. Hoor je niets van mij? Check dan even je spamfolder of stuur me een berichtje!

If a woman doesn’t look like a goddess during labor, then someone isn’t treating her right.

– Ina May Gaskin.