Hi, leuk dat je hier bent. Ik zal me even voorstellen!

Ik ben Eva, mama van twee prachtige kinderen (2018 en 2020) en ik kan niet stilhouden over zwanger zijn, geboortes, de kraamtijd, alles eigenlijk rondom die bijzondere periode waarin je ouder(s) wordt. 

 

Mijn superpowers zijn overzicht en inzicht creeëren. Ik help jou (en je partner) om het zelf te gaan doen. Bij mij geen voorgekauwde, alvast voor je ingevulde scenario’s. Ik creëer een veilige omgeving waar jij durft te dromen, de mogelijkheden (weer) gaat zien en waar jij alle informatie en tools vindt om te werken aan JOUW welkom.

Zwangerschapscursus docent hypnobirthing

Het is mijn missie dat jij als zwangere (met je partner), je eigen welkom omarmt.
Dat je jouw zwangerschap, jouw geboorte en jouw lichaam beleeft,
ziet en ervaart zoals jij dat wilt, binnen alles wat mogelijk is.

Het is belangrijk stil te staan bij de keuzes die je op dit moment hebt. Omdat hoe we geboren worden impact heeft op je kindje(s), jijzelf en je partner. De geboorte is een levens veranderende gebeurtenis. Niet alleen voor het nieuwe leven, ook voor het voor altijd veranderde leven van jou (en je partner). Dit mag een van de mooiste momenten zijn: jouw moment, jouw welkom! Ongeacht de wendingen die het wellicht neemt. Mag ik met je mee op jouw reis? Gun je mij dat privilege om een bijdrage te leveren aan de vorming van jouw welkom?

Hoe ik in dit vak terecht gekomen ben?

Mijn eerste zwangerschap (2018) is een keerpunt geweest voor mij en mijn partner. Het opende onze ogen voor de grootsheid van een zwangerschap en de geboorte, en alle kansen die daarin liggen om te groeien als mens, om de regie te pakken in jouw verhaal, om keuzes te maken voor jezelf, elkaar en je kindje(s). Wat voor ons het verschil maakte? HypnoBirthing.

 

Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. In 2020 heb ik me laten opleiden tot HypnoBirthing docent en is het mijn grootste passie om aanstaande ouders te begeleiden tijdens de zwangerschap.

zwangerschapscursus hypnobirthing docent profiel foto

Wat ik nu nog meer doe?

Ik ben bestuurssecretaris bij de Beroepscoöperatie ChildBirth Educators in Nederland.

 

Schrijf geregeld een (gast)blog voor Dalalounatuurlijk.nl. Hier lees je bijvoorbeeld mijn artikel over het schrijven van een geboorteplan.

 

En ik besteed verder al mijn tijd, aandacht en energie aan het begeleiden van zwangere en hun partners. Zodat iedereen een eigen, warm welkom kan creëren.

Zwangerschapscursus HypnoBirthing docent profielfoto

Wat ik hiervoor deed?

Ik werkte als bevlogen adviseur duurzaamheid en gezondheid in de milieuconsultancy voor overheden en bedrijfsleven.

 

In 2015 studeerde ik af aan de Wageningen Universiteit en met mijn master enviromental sciences, systems analysis op zak trok ik erop uit om de wereld een mooiere plek te maken voor nu én de volgende generatie.

 

Daarvoor studeerde ik Toegepaste Biologie aan de HAS Green Academy in Den Bosch. Biologie had altijd al mijn fascinatie en hoewel mijn opleidingen volledig gefocust waren op planten, dieren en het milieu. Begon mijn interesse in biologie juist bij het menselijk lichaam en onze voortplantingsorganen.

 

Ik heb nog prachtige aantekingen liggen van mijn middelbareschooljaren, waar ik tot in de kleinste details de afbeeldingen van eicellen, mitochondriën en DNA-strengen heb nagetekend bij de biologie lessen.

 

7 keer Eva:

1. Birth Nerd

Sinds ik in 2018 zwanger raakte, ben ik geen dag meer doorgekomen zonder aan baby’s, bevallingen, recht en onrecht in de geboortezorg te denken. You can definitely say I’ve found my passion.

2. De stille verhalenverteller

Ik ben een Kat uit de boomkijker en een avondvullende prater. Zit ik eenmaal op mijn praatstoel, pak er dan maar een liter thee bij 😉

HypnoBirthing docent educator zwangerschapscursus

6. Cookie monster

Enigszins voorspelbare guilty pleasures van mij zijn de film Dirty Dancing, álle Harry Potter films en dansen like there’s no tomorrow als niemand kijkt. Mijn échte guilty pleasure zijn: (zelfgebakken) koekjes & baksels. In alle vormen en maten, elk moment van de dag.

7. Buitenmens & koukleum

Geef mij maar de zomer en de zon, strand en bos. Buitenlucht, bries en regen. Maar kou? Nee dat liever niet.

HypnoBirthing

3. Fanatieke Post-it plakker

Een niet zo duurzame liefde van mij? De Post-it! Mijn lifesaver voor overzicht, structuur en om alle idëen in mijn hoofd visueel te structueren.

4. Pitch Perfect

Perfection, de ultieme droom én demoon. Behalve als het aankomt op spelling en grammatica, dat zag zelfs de perfectionist in mij al snel niet meer zitten.

5. Visueel knutselaar

Ik kan uren bezig zijn met fotograferen, filmen, bewerken van beeldmateriaal, mijn website, flyers, presentaties. Ik hou ervan als dingen er mooi uit zien!

zwangerschapscursus hypnobirthing docent profielfoto

Contactgegevens

Ik ben bereikbaar op:
Tel.: 06 19 57 85 48
Mail: eva@jouwmaeva.nl

Eva Aertse
Rondeel 52
3831SZ
Leusden
(géén bezoekadres!)

Schroom niet om contact met me op te nemen.
Ook niet als je twijfelt. Bel, app mij of stuur me een mail.
Of: