Hi, leuk dat je hier bent. Ik zal me even voorstellen!

over Eva zwangerschapscursus hypnobirthing docent regio Leusden Amersfoort

Ik ben Eva, mama van drie prachtige kinderen (2018, 2020 en 2023) en ik kan niet stilhouden over zwanger zijn, geboortes, de kraamtijd, alles eigenlijk rondom die bijzondere periode waarin je ouder(s) wordt. 

 

Mijn superpowers zijn overzicht en inzicht creeëren. Ik help jou (en je partner) om het zelf te gaan doen. Bij mij geen voorgekauwde, alvast voor je ingevulde scenario’s. Ik creëer een veilige omgeving waar jij durft te dromen, de mogelijkheden (weer) gaat zien en waar jij alle informatie en tools vindt om te werken aan JOUW welkom.

Ik ontmoet je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met me op via:

Tel.: 06 19 57 85 48

Het is mijn missie dat jij als zwangere (met je partner), je eigen welkom omarmt.
Dat je jouw zwangerschap, jouw geboorte en jouw lichaam beleeft,
ziet en ervaart zoals jij dat wilt, binnen alles wat mogelijk is.

Waarom? omdat het belangrijk is om stil te staan bij de keuzes die je op dit moment hebt. Omdat hoe we geboren worden impact heeft op je kindje(s), jijzelf en je partner. De geboorte is een levens veranderende gebeurtenis. Niet alleen voor het nieuwe leven, ook voor het voor altijd veranderde leven van jou (en je partner). Dit mag een van de mooiste momenten zijn: jouw moment, jouw welkom! Ongeacht de wendingen die het wellicht neemt.

 

Mag ik met je mee op jouw reis? Gun je mij dat privilege om een bijdrage te leveren aan de vorming van jouw welkom?

Wat anderen zeggen over mij / mijn begeleiding:

Je bent duidelijk, maar stelt iedereen erg op z’n gemak. Ook straal je rust uit, wat een vertrouwd gevoel geeft. Geen één vraag is te gek. Je oordeelt niet en dat voelt veilig! 

Een hele lieve zachte vrouw, die weet waar ze het over heeft, niet (ver) oordeelt. 

Je manier van uitleg was prettig! Je nam de tijd om vragen te beantwoorden. 

Waarom ben ik gepassioneerd over zwangerschapsvoorbereiding?

Mijn eerste zwangerschap (2018) is een keerpunt geweest voor mij en mijn partner. Het opende onze ogen voor de grootsheid van een zwangerschap en de geboorte, en alle kansen die daarin liggen om te groeien als mens, om de regie te pakken in jouw verhaal, om keuzes te maken voor jezelf, elkaar en je kindje(s). Wat voor ons het verschil maakte? Een zwangerschapscursus HypnoBirthing.

 

Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. In 2020 heb ik me laten opleiden tot HypnoBirthing docent en is het mijn grootste passie om aanstaande ouders te begeleiden tijdens de zwangerschap. Inmiddels reikt mijn kennis en ervaring véél verder dan HypnoBirthing en vindt je in mijn cursussen een waardevolle mix tussen ontspanning, meditatie én wetenschappelijk onderbouwde informatie over hoe ons lichaam werkt, hoe de Nederlandse geboortezorg in elkaar zit en wat je allemaal kunt verwachten bij jouw bevalling.

Een aantal favorieten uit mijn boekenkast
Eva docent Hypnobirthing met nederlandstalig hypnobirthing boek en handboek

Pre-Birthnerd was ik:

Een bevlogen adviseur duurzaamheid en gezondheid in de milieuconsultancy voor overheden en bedrijfsleven. Biologie had altijd al mijn fascinatie en hoewel de focus toen lag op planten, dieren en het milieu. Begon mijn interesse in biologie juist bij het menselijk lichaam en onze voortplantingsorganen – Birthnerd in de dop 😉

Actieve Birthnerd in geboorteland – wat ik nog meer doe naast zwangerschapscursussen geven

Iedere keer weer krijg ik ontzettend veel energie van die transformaties die ik zie in de ouders die ik begeleid naar de bevalling toe. Het is absoluut dé reden dat ik doe wat ik doe. Maar ik zie ook het grotere plaatje, wat er overkoepelend, maatschappelijk en/of systemisch nodig is om bevallen voor iedere vrouw weer een viering te maken (ongeacht het uiteindelijke verloop). Daarom ben ik naast geboortecoach ook:

 

Actief lid en betrokken lid van de HypnoBirthing Vereniging Nederland & België, om de kwaliteit van onze HypnoBirthing cursus te waarborgen, te onderzoeken hoe we aansluiten op de behoeften van zwangeren en hun partners en wat wij kunnen betekenen voor zwangeren en andere professionals in de geboortezorg met alle veranderingen die hier in een hoog tempo gaande zijn.

 

Gastschrijver voor Dalalounatuurlijk.nl. Hier lees je bijvoorbeeld mijn artikel over het schrijven van een geboorteplan of de zin van ademhalingstechnieken bij je bevalling.

 

En ik besteed verder al mijn tijd, aandacht en energie aan het verbeteren van mijn cursussen, uitbreiden van mijn kennis en begeleiden van zwangere en hun partners. Zodat iedereen een eigen, warm welkom kan creëren. Zo ben ik onder andere begonnen met het opnemen van mijn eigen meditaties in aanvulling op mijn cursussen.

7 keer Eva:

1. Birth Nerd

Sinds ik in 2018 zwanger raakte, ben ik geen dag meer doorgekomen zonder aan baby’s & bevallingen te denken. Sinds mijn derde zwangerschap is hier ook de voorbereiding op de kraamtijd bijgekomen. You can definitely say I’ve found my passion.

2. De stille verhalenverteller

Ik ben een kat uit de boomkijker en een avondvullende prater. Zit ik eenmaal op mijn praatstoel, pak er dan maar een liter thee bij 😉

3. Fanatieke Post-it plakker

Een niet zo duurzame liefde van mij? De Post-it! Mijn lifesaver voor overzicht, structuur en om alle idëen in mijn hoofd visueel te structueren. Wel zo handig aangezien mijn cursus inmiddels uitpuilt van de informatie!

4. Precieze Perfectie

Ik presenteer je graag een perfect kloppend verhaal of plaatje. Behalve als het aankomt op spelling en grammatica, dat zag zelfs de perfectionist in mij al snel niet meer zitten..

5. Visueel knutselaar

Ik kan uren bezig zijn met fotograferen, filmen, bewerken van beeldmateriaal, mijn website, flyers & presentaties. Ik hou ervan als dingen er mooi uit zien!

6. Cookie monster

Enigszins voorspelbare guilty pleasures van mij zijn de film Dirty Dancing, álle Harry Potter films en dansen like there’s no tomorrow als niemand kijkt. Mijn échte guilty pleasure zijn: (zelfgebakken) koekjes & baksels. In alle vormen en maten, elk moment van de dag.

7. Buitenmens & koukleum

Geef mij maar de zomer en de zon, strand en bos. Buitenlucht, bries en regen. Maar kou? Nee dat liever niet.

Eva met zwangerschapsaffirmatiekaart: vertrouw op je intuïtie

Contactgegevens

Ik ben bereikbaar op:
Tel.: 06 19 57 85 48
Mail: eva@jouwmaeva.nl

Eva Aertse
Rondeel 52
3831SZ
Leusden
(géén bezoekadres!)