Ontspannen je kindje verwelkomen

Jouw Maeva staat voor jouw welkom,
dat van jou als moeder, vader, ouders
én het allerbelangrijkste welkom:
dat van je kindje(s).

Je kunt bij mij terecht voor de HypnoBirthing® zwangerschapscursus: Maeva, wat betekend: welkom. Tijdens deze cursus neem ik je in 5 lessen mee in de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

 

Tevreden blije baby
review persoonlijke zwangerschapscursus

Liever eerst ontdekken of het bij je past?

Maak kennis met HypnoBirthing, en met mij, via deze gratis begeleide ademhalingsoefening.

In 10 minuten laat ik je ontspannen met behulp van je ademhaling. En laat ik je ervaren hoe de manier waarop je ademt invloed heeft op hoe jij je voelt.

HypnoBirthing is  geschikt voor íedere geboorte

HypnoBirthing Maeva is een HypnoBirthing® cursus volgens The Mongan Method. HypnoBirthing is een voorbereiding op jouw geboorte vanuit de filosofie dat iedere geboorte een welkom is vol warmte, liefde en geborgenheid voor ouders én baby(s).

De zwangerschap is een transformatie waarin je, je emotioneel, fysiek en mentaal voorbereid op de komst van je kindje(s) en het ouderschap wat daarbij hoort. De cursus Maeva geeft jou en je (geboorte)partner de handvatten om je op je eigen manier voor te bereiden op de geboorte. Je leert verschillende technieken gebruiken zoals zelfhypnose en specifieke ademhalingen. En je gaat aan de slag met zowel lichamelijk als mentale oefeningen om je voor te bereiden samen met je geboortepartner.

 

 Wil je meer lezen over HypnoBirthing, The Mongan Method? Je leest het hier.

HypnoBirthing is veel meer dan (zelf)hypnose.

HypnoBirthing is wetenschappelijk onderbouwd én praktisch naast het ontspanningsonderdeel (hypnose). Je krijgt informatie over de werking van de geboorte, jouw lichaam én je baby(s). Er is veel aandacht voor jou (en je partners) mentale, emotionele, spirituele én fysieke voorbereiding op de geboorte.

Heb je nog enige reservering vanwege het stukje hypnose? Kijk en lees dan hier vooral even verder. Of neem contact met mij op.

Vergoeding

Waarschijnlijk vergoed je zorgverzekeraar mijn cursus (gedeeltelijk), omdat ik ben aangesloten bij het officiële HypnoBirthing Institute, lid ben van de Nederlandse Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland en België en aangesloten ben bij de Nederlandse beroepscoöperatie Childbirth Educators.  Neem contact op met je zorgverzekeraar of check je polis zodat je weet of je kunt rekenen op een (gedeeltelijke) vergoeding.

Maeva HypnoBirthing

Kennis over je lichaam, de geboorte en kraamtijd


Je leert het geboorteproces begrijpen en dit helpt je met het vormen van realistische verwachtingen voor jouw geboorte

Vertrouwen in jezelf, je baby(s) en je partner


Je ontdekt je eigen kracht en hoe je vanuit vertrouwen deze transformatie naar het ouderschap beleeft

Liefde, om het samen te doen


Je doet het samen, deze transformatie. Het is een echte teamprestatie. Jij, je geboortepartner én je baby(s).

De controle vastpakken én loslaten


Je leert uit je hoofd te komen en in je lijf te gaan. Je weet waar je invloed op hebt en waar niet en durft hierop te vertrouwen. Je gaat je (nog beter) ontspannen.

Inzicht in de kracht van je gedachten

 

Je leert (nog beter) te denken vanuit een realistische positieve mindset, omdat je snapt wat de impact van je brein is op jouw lichaam én dat van je baby(s).

De cursus laat jou en je partner inzien dat het draait om jouw bevalling, jullie eerste ontmoeting, jouw welkom voor je kindje(s).

Beste Eva, Als jonge ouders waren wij op zoek naar een methode en goede docent(e) die ons optimaal kon voorbereiden op het proces vóór en na de bevalling ofwel ‘de baring’. Hypnobirthing sprak ons direct aan, zeker door Eva’s lesstijl, een goede combinatie van wetenschappelijk onderbouwde toelichting en het gebruik van zelfhypnose door o.a. ademhalingsoefeningen, affirmaties, visualisaties en ontspanning. Door haar positieve rust, bevlogenheid en gedegen kennis over Hypnobirthing hebben wij zoveel van haar mogen leren! Waar eerst door onze onzekerheid en onervarenheid de focus lag op ‘de baring’ zelf heeft Eva ons geleerd te richten op een positieve ‘benadering van de baring’. Dat geeft zoveel meer mentale rust waardoor wij goed voorbereid en ontspannen de laatste maand(en) in gaan. Nogmaals hartelijk dank en heel veel succes met jouw praktijk! – A & J, november 2022

Eva, Ik wilde je laten weten dat het echt fijn was om de cursus gevolgd te hebben. Ik voelde me hierdoor heel sterk tijdens de bevalling. Ondanks dat ik wel een hele snelle bevalling had en het hierdoor anders verliep dan dat ik voor ogen had. Nogmaals bedankt voor je kennis en kunde! De cursus is echt een aanrader.
– Daisy, september 2022
De cursus heeft mij vooral gebracht dat ik me minder alleen voel in de zwangerschap en niet meer het gevoel heb dat ik straks de bevalling helemaal alleen moet doen. Mijn man en ik zijn door deze cursus veel meer een team geworden.
Verder keek ik al positief tegen de bevalling aan, maar dit heeft het alleen nog maar meer gemaakt. De informatie was veel, maar erg interessant. Het werd leuk afgewisseld met ontspanningsoefeningen , filmpjes en vragen of gesprekken die ontstonden in de groep.
– Sascha, oktober 2022

In 5 wekelijkse lessen van 2,5uur krijg je samen met je geboortepartner alles aangereikt om jouw warm welkom te creëren.

Je ontvangt bij deze cursus het Nederlandstalige boek  en werkboek “HypnoBirthing The Mongan Method”  en twee ingesproken ontspanningsscripts.

In alle lessen staan ontspanning(hypnose)- en ademhalingstechnieken centraal. Je leert in deze cursus 3 verschillende ademhalingstechnieken  voor de verschillende fasen van de geboorte. En je krijgt meerdere ontspanningstechnieken aangereikt, welke je allemaal kunt gebruiken of je kiest de oefening(en) die bij jou passen. Daarnaast heeft iedere les een eigen thema, waarbinnen we de theorie en wetenschappelijke onderbouwing bespreken:

Les 1 Het begin

We bespreken de geschiedenis van baren, de positie van de vrouw en hoe dit invloed heeft op geboortes hier en nu. Aan het eind van deze les heb je een idee van het ‘geboortesysteem’ en jouw eigen beelden bij een geboorte.

Les 2 Van binnen

Deze les staat in het teken van voorbereiding op de geboorte. Laat ik je zien dat je nú al ouder bent van het leven in jouw buik en dat het kiezen van de juiste zorgverlener voor jou ontzettend belangrijk is.

Les 3 Van buiten

Deze les staat in het teken van de invloeden van buitenaf. Aan het eind van deze les heb jij antwoord op o.a. deze vragen: Welke begrippen moet je kennen? Weet jij wat je wilt als het anders loopt? Hoe blijf je in gesprek met je zorgverlener?

Les 4 Jouw lichaam

Deze les staat in het teken van de werking van de geboorte. Hoe jouw lichaam zich voorbereid, wat er in jouw lichaam gebeurt en wat jij juist wel of juist niet nodig hebt tijdens je baring.

Les 5 De geboorte

Deze les gaat over de geboorte en het vierde trimester. We hebben het over hoe je de start kunt herkennen, welke houdingen je kunt kiezen en waarom, de werking van hormonen, jouw lichaam en je baby(s) en hebben het kort over de eerste uren met je baby(s) na de geboorte.

Na het volgen van Maeva HypnoBirthing hebben jij en je geboortepartner:

Een realistisch beeld en kennis van het geboorteproces (hoe een geboorte verloopt)

Helder wat voor jouw belangrijk én realistisch is

(meer) Vertrouwen in je lichaam én de beslissingen die je (samen) neemt

Kennis van je rechten, je weet wat je van je zorgverlener(s) mag verwachten én zij van jou.

Zin in de geboorte!

Welke cursus kies jij?

Groepscursus

€327,-

Les op vaste dagen en tijden.

Samen met 2-3 andere koppels

Les online of op locatie

HypnoBirthing The Mongan Method

Gebonden werkboek

2 ingesproken ontspanningscripts

Verrassing

Kun je dit niet betalen maar wil je je wel graag voorbereiden op de geboorte? Stuur een mail naar eva@jouwmaeva.nl.

Privécursus

€447,-

Les waar en wanneer het jou uitkomt.

Samen met je geboortepartner

Les online of

Les aan huis (prijs is excl. reiskosten)

HypnoBirthing The Mongan Method

Gebonden werkboek

2 ingesproken ontspanningscripts

Verrassing

Herhaling of zelf samenstellen

Prijs op aanvraag (vanaf €197)

Spreekt HypnoBirthing je aan, maar wil je het liefst een eigen programma samenstellen? Dat kan!

Mocht je al eerder een HypnoBirthing cursus gevolgd hebben, bij mij of een van mijn collega’s aangesloten bij het HypnoBirthing Institute, dan kun je bij mij een privécursus boeken waarbij we samen kijken naar de onderdelen die je opnieuw wilt bespreken. Het aantal lessen, duur en welke informatie aanbod komt is bespreekbaar.

Groepscursus HypnoBirthing

Groepen van maximaal 3 stellen

Januari – Februari: 4 donderdagavonden & 1 woensdagavond

Donderdag 12, 19 en woensdag 25 januari & donderdag 2 en 9 feburari

Februari – Maart: 1 woensdagavond & 4 donderdagavonden

Donderdag 16 en woensdag 22 februari & donderdag 2, 9 en 16 maart

Maart – April: 5 dinsdagavonden

Dinsdag 7, 14, 21 en 30 maart en 6 april

Van 19:00-21:30 bij de verloskundigenpraktijk Luna in Leusden

Praktische details:

Aanmelden doe je via onderstaande knop. Verzekerd zijn van jou plek? Wacht niet te lang met inschrijven. Hoor je niets van mij? Check dan even je spamfolder!

Adres van verloskundigenpraktijk Luna: de Biezenkamp 90, 3831 JA Leusden.

Kan jij (of je partner) niet alle lessen aanwezig zijn? Inhalen (en soms) verzetten van de les is mogelijk in overleg. Neem contact met me op of geef het aan in je aanmelding.

Neem voor de beschikbaarheid van de groepscursus later in het jaar contact met mij op via onderstaand contactformulier.

In 2023: ééndaagse geboortevoorbereiding

Komend jaar ga ik starten met de ééndaagse geboortevoorbereiding. Hoe het er precies uit gaat zien weet ik nog niet, maar jij en je partner krijgen in 1 dag alle need-to-know informatie én er wordt geoefend met massages, houdingen en ademhaling.

 

De eerste editie zal in waarschijnlijk in januari/februari plaatsvinden. Heb je interesse? Laat het me vooral weten, dan houd ik je op de hoogte én kun je mij wellicht helpen met de inhoud door me te vertellen wat je nou écht wilt weten en doen!

 

Vrijblijvend in gesprek voor meer informatie
Nog niet helemaal zeker of deze cursus bij je past? Of andere vragen over de cursus, over mij of HypnoBirthing bijvoorbeeld? Vul hieronder dan je contactgegevens in en let's connect! Geheel vrijblijvend neem ik contact met je op en bespreken we al je vragen en kijken we samen of mijn cursus bij jou past.

Het is mijn missie dat jij als zwangere (met je partner), je eigen welkom omarmt. Dat je jouw zwangerschap, jouw geboorte en jouw lichaam beleeft, ziet en ervaart zoals jij dat wilt, binnen alles wat mogelijk is.

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Eva, mama van twee prachtige kinderen (2018 en 2020) en ik kan niet stilhouden over zwanger zijn, geboortes, de kraamtijd, alles eigenlijk rondom die bijzondere periode waarin je ouder(s) wordt.  Mijn eerste zwangerschap is een keerpunt geweest voor mij en mijn partner. Het opende onze ogen voor de grootsheid van een zwangerschap en de geboorte, en alle kansen die daarin liggen om te groeien als mens, om de regie te pakken in jouw verhaal, om keuzes te maken voor jezelf, elkaar en je kindje(s). Wat voor ons het verschil maakte? HypnoBirthing.

Het is belangrijk stil te staan bij de keuzes die je op dit moment hebt. Omdat hoe we geboren worden impact heeft op je kindje(s), jijzelf en je partner. De geboorte is een levens veranderende gebeurtenis. Niet alleen voor het nieuwe leven, ook voor het voor altijd veranderde leven van jou (en je partner). Dit mag een van de mooiste momenten zijn: jouw moment, jouw welkom! Ongeacht de wendingen die het wellicht neemt. Mag ik met je mee op jouw reis? Gun je mij dat privilege om een bijdrage te leveren aan de vorming van jouw welkom?

 

Accreditaties & lidmaatschappen

Ik ben aangesloten bij het officiële HypnoBirthing Institute, lid van de Nederlandse Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland en België en aangesloten bij de Beroepscoöperatie ChildBirth Educators. Het is voor mij belangrijk om mijn kennis en kunde actueel te houden en te spiegelen aan andere professionals. Ik volg jaarlijks bijscholingsdagen en trainingen en neem deel aan beroepsmatig overleg met collega’s binnen (en buiten) boven genoemde verenigingen.

Daarnaast betekend mijn lidmaatschap bij deze verenigingen voor jou dat mijn cursus (deels) vergoed word door zorgverzekeraars. Ga na wat voor jou geld bij je zorgverzekeraar.

De betekenis van Jouw Maeva:

Jouw welkom, dat van jou als moeder, vader, ouders én het allerbelangrijkste welkom: dat van je kindje(s).

Tijdens de zwangerschap en geboorte geven we als vrouw (samen met onze partner) vorm aan nieuw leven. De naam “Eva” is een prachtige ode aan die “adem van leven” zoals de betekenis luid. Ook wel verwoord als “de moeder van alle levenden”. Het raakt de kern van wat ons mama (of “Ma”) maakt: we creëren, voeden en verwelkomen nieuw leven. Toen bleek dat de combinatie van mama (ma) en Eva een bestaand woord is en ‘welkom’ betekend, wist ik het: dit is de naam! Want het draait om jou mama, om jou, je partner en het leven wat in je groeit tot we het mogen verwelkomen in onze wereld. Hoe ziet jouw welkom eruit?

Maeva is de letterlijke vertaling van het woord welkom uit het Tahitiaans, wat je uistpreekt als Ma-eva.

Contactgegevens

Ik ben bereikbaar op:

Tel.: 06 19 57 85 48

Mail: eva@jouwmaeva.nl

Jouw Maeva is gevestigd in Leusden (Utrecht).

KVK-nummer: 84542217

 

Schroom niet om contact met me op te nemen als je twijfelt!

Bel/app mij of mail naar: eva@jouwmaeva.nl

Volg Jouw Maeva ook op Instagram of Facebook.