zwanger vertrouwen blij

Ademhalingstechnieken voor in je zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling

Wist je dat de manier waarop je ademt invloed heeft op hoe je je voelt?

Met de lengte, diepte en wijze van ademen beïnvloed je namelijk diverse processen in jouw lichaam. Van een rustige, diepe ademhaling wordt je bijvoorbeeld ontspannen en rustig. En van een snelle, ondiepe ademhaling alert en actief.

Tijdens de zwangerschap kun je door bewust te worden van je ademhaling en bepaalde ademhalingstechnieken van zwangerschapskwaaltjes afkomen, je gezondheid verbeteren en je voorbereiden op een ontspannen(ere) bevalling. Meer hierover lees je mijn artikel over ademhalingstechnieken voor in je zwangerschap en ter voorbereiding van de bevalling op Natuurlijkdalalou.nl.

Op deze pagina vind je mijn begeleide ademhalingsoefening van 10 minuten om kennis te maken met bewust ademhalen. In mijn zwangerschapscursussen neem ik je nog dieper mee in de werking van je lichaam en de invloed van je ademhaling.

Beheersen van je ademhaling

In 10 minuten ontdek je jouw natuurlijke ademhaling op dit moment. Hoe bewust ademhalen invloed heeft op je lichaam doordat je het ervaart en leer ik je 3 basistechnieken om bewust te ademen. Namelijk: bewuste observatie, de buikademhaling en de 4-8 ademhalingstechniek. Na afloop voel jij je gegarandeerd ontspannen. Dat is de kracht van je ademhaling!

Ademhalingstechnieken zijn 1 van vele elementen voor een fijne geboorte-ervaring

Een fijne geboorte-ervaring is niet alleen een kwestie van ademen op een specifieke manier. Het gaat ook over juist (zelf)kennis, samenwerken en voorbereiden. Daarom leg ik uitgebreid uit waarom en hoe je, je allemaal kunt voorbereiden op de geboorte en het ouderschap wat daarop volgt. Wát je gaat doen, dat bepaal jij, het is jouw welkom.

Ik geef je diepgaande informatie over hoe je lichaam werkt, wat er gebeurt in jouw lichaam tijdens de bevalling en wat je opties zijn. Gezamenlijk oefenen we – met je partner! – ademhalingstechnieken, houdingen en ontspanningstechnieken. Ook bespreken we hoe de eerste periode met een baby eruit kan zien. Na het volgen van de cursus, kijk je met vertrouwen uit naar de geboorte. Heb jij een gedegen geboorteplan, waar jouw zorgverleners achterstaan. En is het voor jouw partner helder hoe hij/zij jouw het beste ondersteund, ook wanneer het anders loopt!

Maak kennis met mij via de gratis ademhalingsoefening, bekijk mijn cursussen of neem contact op!